Problemen in Eritrea
Eritrea heeft één van de meest onderdrukkende regimes van de wereld. De bevolking is straatarm en veel mensen lijden honger. Kinderen krijgen vanaf 15 jaar militaire training en volwassenen hebben dienstplicht die vaak verlengd wordt voor onbepaalde tijd.
Oneindige dienstplicht
De dienstplicht in Eritrea kent geen einde. Zowel vrouwen als mannen moeten het leger in. Kinderen die niet naar school gaan of te lage cijfers halen op school, moeten soms ook het leger in.
Soldaten krijgen in Eritrea maar één maand verlof per jaar. Soldaten die de regels overtreden worden vaak gemarteld en in de ergste geval gedood.
De oneindige dienstplicht in Eritrea is een belangrijke reden voor vele Eritreeërs om te vluchten uit hun land.
Regime
Tegenstanders van de overheid worden in Eritrea vaak opgepakt en gemarteld. Er is geen persvrijheid, politieke vrijheid en godsdienstvrijheid in Eritrea. Verder is ook veel sprake van censuur in Eritrea. Eritrea wordt sinds hun onafhankelijkheid bestuurd door Isaias Afewerki (zie afbeelding). Eritrea is hierdoor een militair dictatuur. Zelfs Eritreeërs die gevlucht zijn, kunnen soms niet ontkomen aan de onderdrukkende regime van hun land. Eritrese vluchtelingen hier in Nederland worden vaak nog afgeperst. De afpersing is wordt onder andere mogelijk gemaakt door mensensmokkelaars die zich soms bevinden onder de vluchtelingen. Er worden zelfs verenigingen gesticht door aanhangers van de regime.
Andere Eritreeërs durven niet naar buiten te treden. De angst voor het regime zit diep, zegt de Eritrese Nederlander die anoniem wil blijven. „Zelfs degenen die uit de Vereniging stappen, durven zich niet uit te spreken. Als je dat doet worden namelijk alle banden met Eritrea doorgesneden. Je kunt je familie daar nooit meer opzoeken. Je bent niet meer welkom op feestjes hier. Je moet heel sterk in je schoenen staan, voordat je die stap zet.”
Mensenhandel
Mensenhandel komt veel voor in Eritrea, omdat de overheid haar burgers niet goed beschermt. Veel burgers worden ontvoerd en verkocht aan mensenhandelaren. Volgens vele Eritrese vluchtelingen is de overheid zelf betrokken bij de mensenhandel. Mensenhandel vormt steeds meer een belangrijk inkomstenbron voor de overheid. De overheid verkoopt als het ware haar burgers om geld te verdienen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb